Tuotteet ja palvelut

Sähkö-, öljy- tai kaukolämmön vaihtaminen maalämpöön

Lämmityskustannusten jatkuva nousu ajaa omakotitaloasujat pohtimaan vaihtoehtoisia lämmitysmuotoja sähkö-, öljy- ja kaukolämmön tilalle. Maalämpöön siirryttäessä voidaan parhaimmillaan saavuttaa vuosittain jopa 80% säästö lämmityskuluissa verrattaessa sähkö-, öljy- tai kaukolämpöön. Läpikäydään tällä sivulla mitä maalämmön asentaminen vaatii vanhoissa omakotitaloissa ja kuinka vaihtaminen sähkö-, öljy- ja kaukolämmityksestä maalämpöön onnistuu.

Pääsääntöisesti voidaan sanoa, että maalämpö on mahdollista asentaa lähes jokaiseen omakotitaloon jossa on käytössä vesikiertoinen lämmitys. Jos vesikiertoista lämmitystä ei ole käytössä tarvitaan tällöin myös vesikiertoisen lämmityksen asennus. Muita vaikuttavia tekijöitä ovat omakotitalon maaperä joka voi joissain tapauksissa estää lämpökaivon poraamisen esim. pohjavesialueella. Kyseinen seikka onkin syytä selvittää ennen maalämmön hankintaa. Jos porakaivon poraaminen ei ole mahdollista, voidaan tällöin harkita esimerkiksi ilma-vesilämpöpumppua.

Maalämmöllä lämpiävä omakotitalo on lämmityksessä saatavien säästöjen lisäksi sijoitus asuntoon, sillä mahdollisen myynnin tullessa ajankohtaiseksi maalämpö tuo etulyöntiaseman ostajien silmissä ja nostaa huomattavasti omakotitalon arvoa. Voit lukea lisätietoja maalämmön hinnasta omalta sivultaan.

Öljylämmityksen vaihto maalämpöön

Maalämpöön vaihtaminen öljylämmityksestä kannattaa erityisesti jos öljykattilan tai öljypolttimen vaihto olisi tulossa ajankohtaiseksi. Maalämmön avulla päästään eroon mm. öljyn tilauksista, öljykattilan huolloista ja vuosittaisesta putsaamisesta sekä öljykattilan kunnon valvomisesta. Näiden lisäksi maalämpö on merkittävästi ympäristöystävällisempi ja kustannustehokkaampi lämmitysmuoto kuin öljylämmitys. Jos omakotitalossa on ollut käytössä öljylämmitys tämä tarkoittaa sitä, että käytössä on myös ollut vesikiertoinen lämmitys joka tekee maalämmön asennuksesta helppoa.

Maalämmön avulla voidaan öljyyn verrattaessa säästää jopa 60% lämmityskuluissa, jonka ansiosta lämmityskuluista saatujen säästöjen avulla voidaan usein kattaa maalämmön hankinnasta ja lämmityksestä koituvat kustannukset. Eli samalla rahalla joka kului aikaisemmin öljylämmitykseen saadaan katettua maalämmön asennuskustannukset sekä itse lämmityskustannukset. Samalla päästään eroon öljyn vaihtelevasta hinnasta ja näin pystytään paremmin ennakoimaan lämmityskustannuksia.

Öljylämmitys on kannattavaa vaihtaa maalämpöön

Öljylämmityksen vaihto maalämpöön on erittäin kannattava sijoitus. Öljyn hinta on lähes koko 2000-luvun ollut nousujohteinen. Maailmanpoliittiset muutokset, alati kiristyvät päästövaatimukset ja yleinen vihreä siirtymä lisäävät öljyn hinnan nousupainetta.

Saatavien säästöjen lisäksi maalämpö on erittäin ympäristöystävällinen lämmitysmuoto joka vähentää hiilidioksidipäästöjä huomattavasti verrattuna öljylämmitykseen. Maalämpö tarvitsee hieman sähköä myös lämmitykseen. Perehdy tarkemmin maalämmön käyttökustannuksiin ja sähkönkulutukseen. Valitsemalla omakotitaloon vielä ympäristöystävällisen sähkösopimuksen maalämmöllä lämmitetty omakotitalo pääsee minimaalisiin hiilidioksidipäästöihin.

Alavuden LVI vaihtaa omakotitalojen sekä muiden kohteiden öljylämmitykset maalämpöön Alavuden alueella sekä lähialueilla kuten Virrat, Kuortane, Ähtäri, Lehtimäki ja Seinäjoki. Kysy tarvittaessa myös muualle!

Ota yhteyttä

Sähkölämmityksen vaihto maalämpöön

Sähkölämmitys voi toimia joko vesikiertoisella lämmitysverkostolla, sähköpattereilla tai sähköllä toimivalla lattialämmityksellä. Jos käytössä ei ole vesikiertoista lämmönjakoverkostoa puhutaan tällöin suorasähkölämmityksestä. Suorasähkölämmitteinen omakotitalo on usein täysin sähkön hintavaihteluiden armoilla. Nouseva sähkön hinta nostaa myös lämmityskuluja huomattavasti.

Suorasähkölämmitys on ollut suosittu lämmitysmuoto tämän edullisten asennuskustannusten sekä edullisen sähkön ansiosta. Mutta nykypäivänä nouseva sähkön hinta on tehnyt suorasähkölämmityksestä todella kalliin lämmitysmuodon. Vaihtamalla suorasähkölämmitys maalämpöön saadaan sähkölaskua leikattua huomattavasti, joka voi tarkoittaa 60-80% säästöä lämmityskustannuksissa.

Jos suorasähköstä halutaan vaihtaa maalämpöön tarkoittaa tämä maalämmön asennuksen lisäksi vesikiertoisen lämmitysjakoverkoston asentamista omakotitaloon. Näin lämmityksen vaihto on kannattavaa pyrkiä ajoittamaan lattiaremontin tai sähköpattereiden vaihdon kanssa samaan aikaan.

Maalämpö varaavan sähkölämmityksen tilalle

Varaava sähkölämmitys tarkoittaa sitä, että talossa on vesikiertoinen lämmitys jo olemassa. Tällöin siirtyminen maalämpöön on helppoa ja maalämpöpumppu voidaan kytkeä vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Myös tässä tapauksessa maalämmöllä voidaan saavuttaa huomattavia, jopa 70% säästöjä lämmityskustannuksissa. Erityisen hyvä siirtymisajankohta maalämpöön on sähkökattilan tai yösähkövaraajan tullessa käyttöikänsä päähän.

Alavuden LVI asentaa vesikiertoisen lattialämmityksen sekä maalämpöpumput kattavasti Alavudella ja lähialueilla kuten Virrat, Kuortane, Ähtäri, Lehtimäki ja Seinäjoki. Kysy tarvittaessa myös muualle!

Ota yhteyttä

Kaukolämmön vaihto maalämpöön

Kaukolämmitteisessä omakotitalossa on jo valmiiksi vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä joka tekee maalämpöön siirtymisestä helppoa. Samalla voidaan saavuttaa huomattavia kustannussäästöjä lämmityksessä. Erityisen kannattavaa siirtyminen maalämpöön on kalliin kaukolämmön alueilla tai kaukolämmön vaihtimen vaihdon tullessa ajankohtaiseksi. Erityisesti jos kaukolämpö on tuotettu fossiilisilla polttoaineilla kuten maakaasulla, turpeella tai kivihiilellä päästään maalämmöllä merkittävästi vihreämpään lämmitykseen.

Kaukolämmöllä lämpenevä omakotitalo on täysin kaukolämpöä tuottavan yrityksen varassa. Vaihdettaessa maalämpöön noin kaksi kolmasosaa lämmityksestä saadaan suoraan omasta kotipihasta ja loppuun tarvitaan sähköä. Lisätietoja maalämmön käyttökustannuksista. Tämä lisää lämmityksen omavaraisuutta ja tekee omakotitalosta riippumattoman yhden kaukolämmitystä tarjoavan yrityksen hinnankorotuksista.

Muista kotitalousvähennys sekä muut tuet omakotitalon lämmitysjärjestelmää vaihdettaessa

Vaihdettaessa omakotitalon lämmitysjärjestelmä maalämpöön on mahdollista hyödyntää erilaisia tukia. Kuitenkin vain yhtä tukea kerrallaan. Vuonna 2022 nämä ovat:

  • Kotitalousvähennys (ajantasainen tieto verottajan sivuilta)
    • Luovuttaessa öljylämmityksestä: max. 3500€/hlö ja 60% työn osuudesta
    • Muut lämmitystavat: max. 2250€/hlö ja 40% työn osuudesta
    • Pariskunnasta molemmat voivat saada kotitalousvähennystä
  • Ely-avustus öljylämmityksestä luovuttaessa max. 4000€
  • ARA energia-avustus - max. 4000€ tai 6000€

Alavuden LVI asentaa vesikiertoiset lattialämmitykset sekä maalämpöpumput kattavasti Alavuden alueella ja tarvittaessa myös kauempana. Kysy lisätietoja tai ota rohkeasti yhteyttä ja siirry ympäristöystävälliseen sekä edulliseen omakotitalon lämmitykseen!

Ota yhteyttä

LVI-palvelut ja kokonaisvaltaiset ratkaisut

Me autamme sinua valitsemaan kohteeseen - ja sinulle - parhaiten sopivat ratkaisut.
Palvelemme alusta loppuun eli suunnittelusta asennukseen ja halutessasi toteutamme työn avaimet käteen -periaatteella. Kun haluat LVI-palvelut luotettavasti ja hyvällä työn jäljellä, ota yhteyttä meihin!

Hyödynnä kotitalousvähennys!
LVI-remontti on kotitalousvähennykseen sopiva palvelu, jonka verotuki on jopa 4.500 € / talous.
Lue lisää.