Tuotteet ja palvelut

Maalämmön hinta

Maalämpöprojektit ovat aina räätälöityjä jokaisen kohteen mukaan. Tämä johtaa siihen, että maalämmön hinta vaihtelee kohteen mukaan. Esimerkiksi omakotitalossa maalämmön asennuksen hinta on kokonaisuudessaan tyypillisesti noin 13 000 - 20 000€ välillä. Josta maalämpöpumpun hinta vaihtelee noin 5000 - 10 000 euron välillä ja porakaivon poraaminen maksaa noin 4000 - 10 000 euroa. Annamme mielellämme aina tarjouksen maalämpöpumpun asentamisesta kohteeseesi.

Maalämmön hintaa pohdittaessa on syytä muistaa, että maalämpöön panostamalla saadaan säästöä lämmityksessä kohteesta riippuen jopa 60-80%. Lisäksi maalämpö on ekologinen lämmitysmuoto joka myös nostaa kiinteistön arvoa. Näin maalämpöä voidaan pitää myös hyvänä sijoituksena.

Ota yhteyttä ja muodostetaan teillekin sopiva tarjous maalämmöstä.

Mistä maalämmön hinta koostuu

Maalämmön hintaan vaikuttavat itse maalämpöpumppu, vaadittava asennus, maalämpökaivon poraus, kytkentä lämmönjakoverkostoon ja mahdollinen vanhan lämmitysjärjestelmän purkaminen. Uudiskohteeseen asennettava maalämpöjärjestelmä on suurin piirtein saman hintainen kuin saneerauskohteeseen asennettava maalämpö, mikäli saneerauskohteessa on jo käytössä vesikiertoinen lämmitys.

Tutustu myös vesikiertoiseen lattialämmitykseen, joka voidaan erityisesti uudiskohteissa asentaa esimerkiksi maalämpöpumpun kanssa ja näin saavuttaa mahdollisimman kustannustehokas lämmitys. Saneerauskohteissa käytetään pääsääntöisesti jo olemassa olevaa vesikiertoista lämmitysjärjestelmää.

Mikäli saneerauskohteesta puuttuu vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, tulisi tämä rakentaa maalämmön asennuksen yhteydessä alusta alkaen.

Lue myös mitkä ovat maalämmön käyttökustannukset.

Remonttikohteissa maalämpöpumpun asennuksessa voidaan hyödyntää myös kotitalousvähennystä

Kotitalousvähennystä voidaan hyödyntää remonttikohteissa työn osuudesta. Tämä voi suurimmillaan olla kahdelle vuodelle ja kahdelle hengelle jaettuna jopa 9000€. Lue lisätietoja kotitalousvähennyksestä verottajan sivuilta.

Mitä maalämmön asentaminen vaatii?

Mikäli kohteessa on jo vesikiertoinen lämmitys asennettuna voidaan tätä hyväksikäyttää maalämmön asennuksessa. Muutoin maalämmön asentaminen vaatii lämpökaivon poraamista tontille (pääsääntöisesti käytetty energian keruutapa), lämpöpumpun oikean mitoituksen ja asentamisen sekä mahdollisen vanhan lämmitysjärjestelmän purkamisen. Tarvittaessa vanha lämmitysjärjestelmä voidaan myös jättää maalämmön rinnalle.

Maalämpöpumpun oikea mitoitus

Maalämpöpumpun mitoituksessa on syytä käyttää aina ammattilaista apuna. Liian pieni maalämpöpumppu joutuu toimimaan täydellä teholla jatkuvasti sekä käyttämään sähkövastusta lämmityksessä. Näin maalämmöstä saatavat säästöt vähenevät sähkönkulutuksen kasvaessa. Liian suuritehoinen maalämpöpumppu puolestaan käy vain ajoittain lyhyitä jaksoja kerrallaan, joka puolestaan lyhentää maalämpöpumpun käyttöikää.

Oikein mitoitettuna maalämpöpumppu toimii kuten pitääkin eli pitkän aikaa aina kerrallaan ja käynnistyy vain harvoin. Tätä kautta saavutetaan myös suurimmat kustannussäästöt.

Maalämpöpumpun mitoituksessa huomioidaan mm. seuraavia asioita:

  • Kohteen suurin tehontarve (kW suurimmilla pakkasilla)
  • Käyttövedentarve
  • Vuotuinen energiankulutus

Autamme aina mielellämme oikein mitoitetun maalämpöpumpun valinnassa sekä asennuksessa!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kuinka kauan kestää että maalämpöinvestoinnin saa takaisin?

Aika vaihtelee riippuen edeltävästä lämmitysjärjestelmästä sekä saatavasta säästön määrästä. Kohteesta riippuen investointi on usein tienattu takaisin säästetyissä lämmityskuluissa noin 6 - 10 vuodessa. On syytä huomioida, että maalämpö kestää koko talon eliniän. Kun aiheutuneet kulut on ansaittu takaisin, jäävät jäljelle vain alhaiset lämmityskustannukset.

Alavuden LVI myy ja asentaa Oilon ja NIBE -maalämpöpumput asiantuntevasti ja osaavasti pääsääntöisesti Alavuden lähistöllä kuten Alavus, Virrat, Kuortane, Ähtäri, Lehtimäki ja Seinäjoki. Kysy myös myynnistä ja asennuksesta muualle Suomessa! Voit lukea lisätietoa maalämmöstä sekä asentamistamme maalämpöpumpuista maalämpö sivultamme.

Kun olet aikeissa siirtyä maalämpöön tai sinulla on kysyttävää maalämmöstä niin ota meihin yhteyttä!

Ota yhteyttä

LVI-palvelut ja kokonaisvaltaiset ratkaisut

Me autamme sinua valitsemaan kohteeseen - ja sinulle - parhaiten sopivat ratkaisut.
Palvelemme alusta loppuun eli suunnittelusta asennukseen ja halutessasi toteutamme työn avaimet käteen -periaatteella. Kun haluat LVI-palvelut luotettavasti ja hyvällä työn jäljellä, ota yhteyttä meihin!

Hyödynnä kotitalousvähennys!
LVI-remontti on kotitalousvähennykseen sopiva palvelu, jonka verotuki on jopa 4.500 € / talous.
Lue lisää.