Tuotteet ja palvelut

Ilmalämpöpumpun huolto

Osan ilmalämpöpumpun huolloista voit tehdä itse ja osaan tarvitaan paikalle ammattilainen. Lue täältä lisätietoja mitä voit tehdä itse ja milloin paikalle tarvitaan ammattilainen.

Alavuden LVI huoltaa ilmalämpöpumput ammattitaidolla kodeissa, mökeissä ja muissa tiloissa Alavuden lähistöllä johon kuuluvat mm. Virrat, Kuortane, Ähtäri, Lehtimäki, ja Seinäjoki.

Jos ilmalämpöpumppu on huollon tarpeessa ota meihin yhteyttä!

Milloin tarvitaan ammattilainen huoltamaan ilmalämpöpumppu ja mitä voin huoltaa itse?

Ilmalämpöpumpun läpi puhalletaan merkittävä määrä ilmaa joka myös tarkoittaa sitä, että sisä- ja ulkoyksikön kuntoa on syytä tarkastella säännöllisesti. Ilmalämpöpumpun säännölliset puhdistukset on mahdollista tehdä myös itse, mutta ammattilaista suositellaan paikalle huolloissa sekä suuremmissa puhdistuksissa noin 2-4 vuoden välein.

Itse tehtävät ilmalämpöpumpun huollot

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että säännölliset puhdistukset voi hoitaa itse ja huollot tulee jättää ammattilaiselle.

  • Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön puhdistus
  • Jos ilmalämpöpumppua käytetään viilennykseen, kondenssiveden tarkistus
  • Suodattimien tarkistus ja puhdistus

Ilmalömpöpumpun huollot jotka tulee jättää ammattilaiselle:

  • Jos ilmalämpöpumppu on rikki tai ei toimi oikein
  • Ilmalämpöpumpun kennojen ja lamellien puhdistus

Nämä huollot ja puhdistukset voit tehdä itse

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön siisteys, suodattimien puhdistus ja kondenssiveden tarkistus. Tarkista aina ilmalämpöpumpun ohjekirjasta laitekohtaiset huoltotoimenpiteet ennen puhdistusten aloitusta.

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikköä on välillä hyvä käydä vilkaisemassa ja tarkistaa etteivät esimerkiksi risut, lumi tai jää pääse estämään ulkoyksikön propellin pyörimistä tai estä ilmavirran kulkua. Ulkoyksikön ylläpitoa voidaan helpottaa hankkimalla tälle suojakotelo.

Suodattimien puhdistus on hyvä tehdä säännöllisesti. Imurointia tarpeen mukaan esimerkiksi viikoittain ja suodattimien pesua tarpeen mukaan esimerkiksi kerran vuodessa. Pesun voi tehdä mm. upottamalla suodatin veteen, jossa on astianpesuainetta, huuhtelemalla ja kuivattamalla. Ennen suodattimien takaisin asennusta on syytä varmistua, että nämä ovat kuivuneet täysin.

Jos ilmalämpöpumppua käytetään viilennykseen, on kondenssiveden ohjautuminen syytä tarkistaa ennen viilennyskauden alkua. Voit tarkistaa tämän esimerkiksi kaatamalla vettä sisäyksikön kondenssikaukaloon ja katsoa, että vesi poistuu ulkoyksiköstä.

Tällöin ammattilainen paikalle huoltamaan ilmalämpöpumppua

Ammattilaista suositellaan paikalle huoltamaan ilmalämpöpumppua mikäli huomaat ilmalämpöpumpussa toimintahäiriön, lämmityksen tai jäähdytyksen teho on vähentynyt, sisäyksikön puhaltama ilma sisältää hajuja, ilmalämpöpumppu pitää outoa ääntä tai edellisestä huollosta on kulunut 2 - 4 vuotta. Vaikka ilmalämpöpumppua huoltaa omatoimisesta kertyy siihen vuosien aikana rasvaa sekä pölyä jotka vähentävät laitteen tehokkuutta.

Ammattilaisen tekemässä huollossa puhdistetaan ilmalämpöpumppu kauttaaltaan ml. ilmalämpöpumpun lamellit, tarkistetaan kylmäaineet sekä tarkistetaan toimivuus..Lamellit ovat osa joiden omatoimisessa puhdistuksessa saa helposti aikaan enemmän vahinkoa kuin hyötyä. Lamellit ovat ohuita alumiinisia levyjä korkeasuodattimen alla jotka taipuvat helposti ilman asianmukaista käsittelyä.

Ammattimaista ilmalämpöpumpun huoltoa

Alavuden LVI:ltä saat ilmalämpöpumppujen asianmukaiset huollot ja puhdistukset Etelä-Pohjanmaan alueella.

Kun ilmalämpöpumppusi on huollon tarpeessa tai harkitset ilmalämpöpumpun hankkimista niin ota meihin yhteyttä!

Sivuiltamme löydät myös paljon muuta tietoa ilmalämpöpumpuista

LVI-palvelut ja kokonaisvaltaiset ratkaisut

Me autamme sinua valitsemaan kohteeseen - ja sinulle - parhaiten sopivat ratkaisut.
Palvelemme alusta loppuun eli suunnittelusta asennukseen ja halutessasi toteutamme työn avaimet käteen -periaatteella. Kun haluat LVI-palvelut luotettavasti ja hyvällä työn jäljellä, ota yhteyttä meihin!

Hyödynnä kotitalousvähennys!
LVI-remontti on kotitalousvähennykseen sopiva palvelu, jonka verotuki on jopa 4.500 € / talous.
Lue lisää.