Tuotteet ja palvelut

Ilma-vesilämpöpumput asennettuina

Alavuden LVI asentaa ja myy ilma-vesilämpöpumppuja (toisilta nimiltään vesi-ilmalämpöpumppu, tai ammattikielessä käytetty IVLP ja VILP) Etelä-Pohjanmaan alueella kuten Alavus, Seinäjoki, Kuortane, Ähtäri, Lehtimäki ja Virrat. Ilma-vesilämpöpumpun avulla voit saavuttaa jopa 70% säästöt lämmityskuluissa ympäristöystävällisesti!

Meiltä saat kerralla koko ilma-vesilämpöpumppu paketin aina suunnittelusta varsinaiseen asennukseen ja käyttöönottoon saakka. Kysy rohkeasti lisää, pyydä tarjous tai pistä meidät saman tien hommiin!

Ota yhteyttä

Miten ilma-vesilämpöpumppu toimii?

Ilma-vesilämpöpumppu sopii esimerkiksi öljy- tai sähkölämmityksen rinnalle tai korvaajaksi. Erityisen oiva ilma-vesilämpöpumppu on etenkin saneerauskohteisiin. Tällöin jo olemassa olevaa lämmitysjärjestelmää, kuten lattia- tai patterilämmitysjärjestelmää, voidaan hyödyntää ja parantaa. Samoin ilma-vesilämpöpumpulla on helppo korvata vanha järjestelmä, esimerkiksi öljylämmitys, kokonaan uuteen.

Ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikkö kerää ulkoilmasta lämpöä talteen hyvällä hyötysuhteella. Invertteritekniikan avulla lämpö kierrätetään ulkoyksikön, lämmönvaihtimen, kattilan/varaajan kautta esimerkiksi lämmityspattereihin tai lattialämmitykseen. Ilma-vesilämpöpumput tuottavat lämpöä erinomaisesti myös pakkaskeleillä. Ilma-vesilämpöpumpun hyötysuhde ilmoitetaan lämpökertoimella, joka mittaa laitteiston hyötysuhteen koko vuoden aikana. Tutustu tarkemmin ilma-vesilämpöpumpun toimintaan.

Ilma-vesilämpöpumppu toimii vuoden ympäri

Toimitamme vain parhaita ilma-vesilämpöpumppuja, joiden lämpökerroin on korkea ja nämä toimivat ympäri vuoden. Lämmitysteho ja hyötysuhde kuitenkin laskevat mikäli pakkasta on reilusti yli 20 astetta. Tällöin lämmityksen tueksi tarvitaan osittain vaihtoehtoista lämmitysjärjestelmää kuten sähköä tai öljyä. Esimerkiksi saneerauskohteissa vanhaa lämmitysjärjestelmää ei aina tarvitse purkaa vaan tämä voidaan jättää mahdollisia kovimpia pakkasia varten.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Vesi-ilmalämpöpumpun hyödyt

  • Huoltotarve vähäinen
  • Edullinen käyttökustannuksiltaan
  • Lisää asumisviihtyvyyttä
  • Pitää energiakustannukset kurissa
  • Pitkä elinikä
  • Ympäristöystävällinen
  • Lämpöremonttiin on saatavilla erilaisia tukia kuten kotitalousvähennys tai öljylämmityksen korvaamiseen jopa 4000€ avustus ELY-keskukselta. Lue lisää ELY-keskuksen sivuilta.

Maksaako ilma-vesilämpöpumppu itsensä takaisin?

Kyllä vain. Yleisesti arvioidaan, että ilma-vesilämpöpumppu maksaa itsensä takaisin noin viidessä - seitsemässä vuodessa. Vuosittain lämmityskustannuksissa syntyy hyötyä noin 50–70 % verran. Kuukausitasolla tämä voi tarkoittaa jopa 200€ säästöä/kk lämmityskuluissa! Lämmityksen vaihto kasvattaa lisäksi kiinteistön arvoa, joten tästäkin syystä sijoitus on kannattava.

Ilma-vesilämpöpumpun hinnan asennettuna saat helpoiten selville ottamalla meihin yhteyttä!

Vastaamme mielellämme sinua askarruttaviin kysymyksiin ja annamme tarjouksen. Usein ilma-vesilämpöpumpun hinta asennettuna on kotitalousvähennyksen jälkeen noin 7000 - 18 000€. Hinta toki riippuu täysin valitusta ilma-vesilämpöpumpusta, asennuksen vaativuudesta sekä mahdollisista muista toiveista.

Perehdy tarkemmin ilma-vesilämpöpumpun hintaan ja kustannuksiin sekä huoltoon

Jos olet harkinnut lämmitysremonttia, löydät Alavuden LVI:ltä toimivat ja edulliset ratkaisut lämpöremonttiisi kohteesta riippumatta. Vaihtoehtoina mm. ilma-vesilämpöpumput, ilmalämpöpumput, maalämpö sekä muut ratkaisut.

Kysy tarjous tai ota yhteyttä!

Mitä tulisi ottaa huomioon ilma-vesilämpöpumppua valitessa

Ilma-vesilämpöpumpun oikea mitoitus on erittäin tärkeää. Liian pienitehoinen eli alimitoitettu ilma-vesilämpöpumppu kuluttaa reilusti sähköä, jolloin lämmityskulut myös kasvavat. Valitessa on myös syytä huomioida mahdolliset muut kodin lämmitysjärjestelmät. Me valitsemme kanssasi oikean kokoisen sekä tehoisen laitteen, jotta päästään nauttimaan mahdollisimman suurista kustannussäästöistä.

Ulko- ja sisäyksikön sijainti

Ulkoyksikön ja sisäyksikön sijainnin tulisi olla mahdollisimman lähellä toisiaan. Ulkoyksikön tulisi seistä tukevasti omalla alustallaan tuulelta suojassa eikä mieluusti talon eteläseinustalla tai aivan makuuhuoneen ikkunan vieressä. Lisäksi on hyvä varmistua siitä, ettei esimerkiksi lumi pääse tukkimaan laitteen edustaa ja ilma pääsee vapaasti kiertämään vuoden ympäri.

Sisäyksikön sijoituspaikkana on usein esimerkiksi kodinhoitohuone tai vanha pannuhuone. Vaatimuksena on, että tilasta löytyy lattiakaivo.

Sinun ei tarvitse tietää kaikkia vastauksia, tämän takia me autamme mielellämme niin ilma-vesilämpöpumpun oikeassa mitoituksessa sekä ulko- ja sisäyksikön sijoittelussa!

Ilma-vesilämpöpumppu vai maalämpö

Ilma-vesilämpöpumpun eduiksi voidaan laskea sen edullisempi hankintakustannus verrattaessa maalämpöön. Lisäksi ilma-vesilämpöpumppu voidaan asentaa kohteisiin, joissa maalämmön hyödyntäminen ei ole mahdollista.

Ilma-vesilämpöpumppu onkin oikea ratkaisu erityisesti silloin, jos tontille ei mahdu maalämpöä, kallioperä on liian syvällä tai maalämmön rakentaminen muutoin ei ole mahdollista. Jos peruskallio on todella syvällä, niin maalämpöpumpun hinta nousee samassa suhteessa. Etenkin Etelä-Pohjanmaalla, jossa talvi on usein hieman leudompi kuin Pohjois-Suomessa, ilma-vesilämpöpumppu on mainio valinta.

Ota yhteyttä ja selvitetään yhdessä oikean lämmitysmuodon valinta juuri Teille!

LVI-palvelut ja kokonaisvaltaiset ratkaisut

Me autamme sinua valitsemaan kohteeseen - ja sinulle - parhaiten sopivat ratkaisut.
Palvelemme alusta loppuun eli suunnittelusta asennukseen ja halutessasi toteutamme työn avaimet käteen -periaatteella. Kun haluat LVI-palvelut luotettavasti ja hyvällä työn jäljellä, ota yhteyttä meihin!

Hyödynnä kotitalousvähennys!
LVI-remontti on kotitalousvähennykseen sopiva palvelu, jonka verotuki on jopa 4.5000 € / talous.
Lue lisää.