Tuotteet ja palvelut

Ilma-vesilämpöpumpun huolto

Ilma-vesilämpöpumpun huolto suositeltu huoltoväli on noin 2-3v. Pitämällä huolta säännöllisestä huollosta pidennetään ilma-vesilämpöpumpun käyttöikää, lisätään energiansäästöä ja varmistetaan tämän toiminta nyt ja tulevaisuudessa.

Alavuden LVI huoltaa ilma-vesilämpöpumput kattavasti Alavudella ja lähialueilla johon kuuluvat mm. Alavus, Virrat, Kuortane, Ähtäri, Lehtimäki ja Seinäjoki. Kysy tarvittaessa myös kauemmas!

Ota yhteyttä!

Milloin ilma-vesilämpöpumppu tarvitsee huoltoa?

Säännöllisen noin 2-3 vuoden tapahtuvan huollon lisäksi ilma-vesilämpöpumppu on syytä huoltaa jos sen toiminta ei ole normaalia. Esimerkiksi seuraavissa tapauksissa huolto on tarpeellinen:

  • Kone pitää outoja ääniä tai toiminta on epänormaalia
  • Kulutus on kasvanut
  • Huonelämpötila ei pysy tasaisena
  • Huomaat jotain poikkeavaa käytöstä ilma-vesilämpöpumpussa tai sen ulkoyksikössä

Mitä ilma-vesilämpöpumpun huoltoja voin tehdä itse?

Ilma-vesilämpöpumpussa oleva sihti tulee puhdistaa säännöllisesti sekä paisuntasäiliön mittaria tulee tarkkailla kuukausittain. Jos paineet ovat laskeneet alle 0,6 barin, on painetta syytä lisätä ohjekirjan mukaisesti. Ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikköä on myös syytä käydä toisinaan tarkastamassa etteivät risut, roskat, lumi tai jää estä ulkoyksikön normaalia toimintaa ja ilmavirran kulkua.

Ilma-vesilämpöpumpun sihti löytyy ilma-vesilämpöpumpun yhteydestä putkistoista ja tämä on tyypillisesti harmaan styroksirasian sisällä, jonka kannessa on sihdin huolto-ohjeet.

Ilma-vesilämpöpumpun käyttöikä

Oikein ylläpidettynä ilma-vesilämpöpumpun tyypillinen käyttöikä lasketaan vuosien sijaan vuosikymmenissä. Tyypillisesti oikein hoidetulta, asennetulta ja laadukkaalta ilma-vesilämpöpumpulta ja tämän kompressorilta voidaan odottaa noin 20 vuoden käyttöikää.

Alavuden LVI huoltaa ilma-vesilämpöpumput ammattitaidolla

Toimimme Alavudelta käsin ja myymme, asennamme sekä huollamme ilma-vesilämpöpumppuja pääsääntöisesti lähialueilla kuten Alavus, Virrat, Kuortane, Ähtäri, Lehtimäki ja Seinäjoki.

Tarvittaessa huollamme, myymme ja asennamme ilma-vesilämpöpumput myös muualla Suomessa, joten kysy myös näistä!

ota yhteyttä!

Sivuiltamme löydät myös paljon muuta tietoa ilma-vesilämpöpumpuista

LVI-palvelut ja kokonaisvaltaiset ratkaisut

Me autamme sinua valitsemaan kohteeseen - ja sinulle - parhaiten sopivat ratkaisut.
Palvelemme alusta loppuun eli suunnittelusta asennukseen ja halutessasi toteutamme työn avaimet käteen -periaatteella. Kun haluat LVI-palvelut luotettavasti ja hyvällä työn jäljellä, ota yhteyttä meihin!

Hyödynnä kotitalousvähennys!
LVI-remontti on kotitalousvähennykseen sopiva palvelu, jonka verotuki on jopa 4.5000 € / talous.
Lue lisää.