Tuotteet ja palvelut

Ilma-vesilämpöpumpun hinta ja kustannukset

Ilma-vesilämpöpumpun eli VILP tai vilpin hintaan vaikuttavat mm. kiinteistön koko, asennuksen vaatimat rakennustyöt sekä lämpimän käyttöveden varaaja. On myös hyvä huomioida mahdolliset avustukset ja vähennykset, joita voidaan käyttää hankittaessa ilma-vesilämpöpumppua.

Ilma-vesilämpöpumpun hinta on tyypillisesti vaihdellut kotitalouksissa sekä pienissä kiinteistöissä noin 8000 - 20 000€ välillä ennen vähennyksiä. Vähennyksien jälkeen ilma-vesilämpöpumpun hinta on noin 7000 - 18 000€ välillä. Hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat mm. tarvittavan ilma-vesilämpöpumpun koko ja teho (määrittävä tekijä on lämmitettävän alueen suuruus), asennustyöt ja mahdollisen vanhan lämmitysjärjestelmän purkaminen ja poisvienti.

Haluatko hankkia ilma-vesilämpöpumpun Etelä-Pohjanmaan alueella? Ota yhteyttä

Ilma-vesilämpöpumpun hinnassa on syytä huomioida kustannussäästöt

Heti ilma-vesilämpöpumpun asennuksen jälkeen päästään nauttimaan noin 50-70% pienemmistä lämmityskuluista verrattaessa kaasu-, sähkö- tai öljylämmitykseen. Näillä säästöillä pystytään usein kattamaan ilma-vesilämpöpumpun hankintahinta reilusti alle 10 vuodessa.

Esimerkiksi jos kaasulla, öljyllä tai sähköllä lämpenevän kotisi tai kiinteistösi energialasku on aikaisemmin ollut 3000€ vuodessa, lämmityskustannukset ilma-vesilämpöpumpun asennuksen jälkeen olisivat noin 900 - 1500€ vuodessa. Tämä tarkoittaisi vuodessa vähintään 1500€ säästöjä lämmityslaskussa. Energian kallistuessa todellisten säästöjen määrä voi tulevaisuudessa olla paljon suurempi kuin tässä arvioitu.

  • Takaisinmaksuaika 10 500€ ilma-vesilämpöpumpun asennukselle olisi tässä esimerkissä 10 500€ : 1500€ = 7 vuotta

Ilma-vesilämpöpumpun käyttöikä on noin 20-30 vuotta. Tämä tarkoittaa ilma-vesilämpöpumpun säästävän tässä esimerkissä elinkaarensa aikana noin 20 000 - 35 000€ lämmityskustannuksissa.

On myös hyvä huomioida ilma-vesilämpöpumpun nostavan kiinteistön arvoa, sen ollessa nykypäivänä haluttu lämmitysmuoto.

Ilma-vesilämpöpumpun hankintaan saatavilla olevat tuet

Ilma-vesilämpöpumpun hankintaan on mahdollista saada erilaisia tukia. Tuet saattavat vaihdella vuosittain ja ajantasaisimman tiedon saat aina tuen myöntäjä omilta sivuilta.

Huomioithan, että avustuksista on mahdollista saada vain yhtä kerrallaan. Vuonna 2022 summat ja avustukset ovat seuraavat:

  • Kotitalousvähennys (ajantasainen tieto verottajan sivuilta)
    • Luovuttaessa öljylämmityksestä: max. 3500€/hlö ja 60% työn osuudesta
    • Muut lämmitystavat: max. 2250€/hlö ja 40% työn osuudesta
    • Pariskunnasta molemmat voivat saada kotitalousvähennystä
  • Ely-avustus öljylämmityksestä luovuttaessa max. 4000€
  • ARA energia-avustus - max. 4000€ tai 6000€

Esimerkiksi kotitalousvähennystä hyödynnettäessä ilma-vesilämpöpumpun hinnaksi jää noin 7000 - 18 000€.

Ilma-vesilämpöpumpun asennuksen hinta on edullisempi kuin maalämmössä

Ilma-vesilämpöpumpun hankinta ja asennus on halvempaa kuin maalämmössä, sillä ilma-vesilämpöpumppu ei tarvitse erillisiä putkistoja tai porauksia maanpinnan alapuolelle vaan kaikki lämpö otetaan suoraan ulkoilmasta.

Lue lisätietoja siitä, kuinka ilma-vesilämpöpumppu toimii erillisestä artikkelista, ilma-vesilämpöpumpun toimintaperiaate

Myymme ja asennamme ilma-vesilämpöpumput Etelä-Pohjanmaan alueella avaimet käteen periaatteella

Alavuden LVI toimii Alavudelta käsin ja myy sekä asentaa ilma-vesilämpöpumppuja pääsääntöisesti lähialueilla kuten Alavus, Virrat, Kuortane, Ähtäri, Lehtimäki ja Seinäjoki. Tarvittaessa myymme ja asennamme ilma-vesilämpöpumput myös muualla Suomessa, joten kysy myös näistä!

Lue lisätietoja ilma-vesilämpöpumppu sivultamme tai ota yhteyttä!

LVI-palvelut ja kokonaisvaltaiset ratkaisut

Me autamme sinua valitsemaan kohteeseen - ja sinulle - parhaiten sopivat ratkaisut.
Palvelemme alusta loppuun eli suunnittelusta asennukseen ja halutessasi toteutamme työn avaimet käteen -periaatteella. Kun haluat LVI-palvelut luotettavasti ja hyvällä työn jäljellä, ota yhteyttä meihin!

Hyödynnä kotitalousvähennys!
LVI-remontti on kotitalousvähennykseen sopiva palvelu, jonka verotuki on jopa 4.5000 € / talous.
Lue lisää.