Tuotteet ja palvelut

Ilmalämpöpumppu ja asennus

Alavuden LVI myy ja asentaa tasokkaat ilmalämpöpumput ammattitaidolla koteihin, mökeille ja muihin tiloihin pääosin Alavuden alueella, johon kuuluvat mm. Virrat, Kuortane, Ähtäri, Lehtimäki ja Seinäjoki.

Mikäli kaipaat edullista lämmitystä tai viilennystä, erityisesti Alavuden alueella olemme täällä odottamassa!

Miksi hankkia ilmalämpöpumppu?

Ilmalämpöpumppu on tehokas tapa viilentää ja lämmittää erilaisia tiloja helposti ja energiaa säästäen. Se toimii samalla ilmastointilaitteena ja kosteudenpoistajana, joka parantaa asumismukavuutta kesähelteillä ja säästää energiakuluja talven pakkasilla.

Sinun ei tarvitse tietää kaikkea ilmalämpöpumpuista eikä olla kyseisen alan ammattilainen, siksi me olemme olemassa ja olemme täällä auttamassa. Ota siis yhteyttä ja tilaa oma ilmalämpöpumppusi!

Miten ilmalämpöpumppu toimii

Ilmalämpöpumppu käyttää hyväkseen ulkoilman sisältämää lämpöenergiaa muuttaen sen edulliseksi ja miellyttäväksi lämmöksi tai viileydeksi riippuen siitä, halutaanko tilaa lämmittää vai jäähdyttää.

Ilmalämpöpumppu tuottaa säästöjä olemassa olevasta lämmitysjärjestelmästä riippumatta. Erityisen suuriin säästöihin päästään suorasähkö- ja öljylämmitteisissä taloissa. Laite voidaan asentaa niin uuteen kuin vanhaankin rakennukseen.

Lue lisätietoja Ilmalämpöpumpun toiminnasta

Miellyttävä ja raikas sisäilma

Kun ilmalämpöpumppua käytetään lisälämmönlähteenä, sen hankintakustannukset saadaan yleensä takaisin muutamassa vuodessa lämmityskulujen laskiessa.

Hitaasti kiertävä ilma tasoittaa lämpötilan koko talossa. Samalla sekä kosteus- että homeriskit vähenevät sisäilman kosteuden laskiessa. Saat miellyttävämmän, raikkaan sisäilman ja myös lämpimämmän tuntuiset lattiat.

Johtavat ilmalämpöpumput asennettuna

Edustamme markkinoiden johtavia ilmalämpöpumppumerkkejä. Tuotteet asennetaan takuutyönä hyvin koulutettujen ja sertifioitujen asentajiemme toimesta. Myydyimpiä ilmalämpöpumppumerkkejämme ovat Toshiba ja Mitsubishi Electric.

Ilmalämpöpumpun asennuksessa tulisi ottaa huomioon sekä ulkoyksikön että sisäyksikön sijainti. Sisäyksikkö tulisi asentaa sellaiselle paikalle jossa puhallusilma pääsee leviämään mahdollisimman laajasti. Keittiöön sisäyksikköä ei suositella asennettavaksi rasvahöyryjen takia. Ulkoyksikön asennusta suositellaan mahdollisimman lähelle sisäyksikköä ja mahdollisuuksien mukaan varjoisaan paikkaan. Varjossa ulkoyksikön viilennysteho on parhaimmillaan kesäisin.

Lue lisätietoja Ilmalämpöpumpun asennuksesta

Ilmalämpöpumpun huolto

Ilmalämpöpumppu on varmatoiminen ja vaatii huoltoa vain noin 2-4 vuoden välein.

Mistä tiedän että ilmalämpöpumppu tarvitsee huoltoa?

  • Sen asennuksesta on kulunut neljä vuotta.
  • Laitteisto on jatkuvasti päällä.
  • Lämmityksen tai jäähdytyksen teho on heikentynyt.
  • lmalämpöpumpun äänet ovat voimistuneet tai muuttuneet tai ilmalämpöpumpun sisäyksikön kautta tuleva ilma tuo hajuja mukanaan.

Mikäli huomaat jotain edellisistä, olisi ilmalämpöpumpun huolto tällöin paikallaan.

Lue lisätietoja ilmalämpöpumpun huollosta sekä siitä mitä huoltoja voit tehdä itse ja mitä tulee jättää ammattilaiselle.

Vinkkejä ilmalämpöpumpun energiaystävälliseen käyttöön

  1. Pidä ilmalämpöpumppu aina päällä. Mikäli ilmalämpöpumppua käytetään vain osan aikaa päivästä, joutuu ilmalämpöpumppu tällöin toimimaan täydellä teholla, jolloin kulutetaan enemmän energiaa kuin muutoin olisi tarve.
  2. Valitsemalla oikean tehoisen ilmalämpöpumpun vaadittavaan tilaan säästytään mahdollisilta ongelmilta. Liian pienitehoinen ilmalämpöpumppu joutuu toimimaan täydellä teholla kuluttaen turhaan energiaa sekä itse laitetta. Autamme mielellämme oikean tehoisen ilmalämpöpumpun valinnassa.
  3. Asetetaan päälämmityslähteen lämpötila muutaman asteen alemmaksi kuin ilmalämpöpumpun säädetty lämpötila. Mikäli ilmalämpöpumppu yksinään riittää lämmittämään koko tilan voidaan pääasiallinen lämmitysjärjestelmä sulkea mahdollisuuksien mukaan kokonaan. Näin voidaan varmistua, että kaksi lämmityslähdettä eivät toimi turhaan samanaikaisesti.
  4. Ilmalämpöpumpun automaattitoiminnon käyttöä on syytä tarkkailla. Esimerkiksi käytettäessä takkaa tai tilan muutoin lämmitessä tarkoituksellisesti pyrkii ilmalämpöpumpun automaatio yhä pitämään asetetun lämpötilan väkisin. Tällöin kulutetaan turhaan energiaa
  5. Muista ilmalämpöpumpun asianmukainen huolto. Mieluummin aikaisemmin kuin liian myöhään. Voit kysyä meiltä tarkempia huolto-ohjeita tilatessasi ilmalämpöpumpun.

Katso myös artikkelimme aiheesta ilmalämpöpumpun hinta ja käyttökustannukset.

Alavuden-LVI myy, asentaa ja huoltaa ilmalämpöpumput alueella Seinäjoki, Alavus sekä lähialueet

Myymme ja asennamme markkinoiden tehokkaimpia ilmalämpöpumppuja mm. merkeiltä Toshiba ja Mitsubishi Electric alueella Seinäjoki, Alavus, Virrat, Kuortane, Ähtäri, Lehtimäki sekä muilla lähialueilla Etelä-Pohjanmaalla.

Mikäli toivot säästöjä lämmityksessä tai haluat viilennystä kesällä on ilmalämpöpumppu oiva valinta. Ota siis yhteyttä ja kysy tarjous ilmalämpöpumpusta!

Autamme myös mielellämme askarruttavissa kysymyksissä, joten mikäli et löytänyt vastausta sivuiltamme ota rohkeasti yhteyttä!

Mitsubishi electric Toshiba

LVI-palvelut ja kokonaisvaltaiset ratkaisut

Me autamme sinua valitsemaan kohteeseen - ja sinulle - parhaiten sopivat ratkaisut.
Palvelemme alusta loppuun eli suunnittelusta asennukseen ja halutessasi toteutamme työn avaimet käteen -periaatteella. Kun haluat LVI-palvelut luotettavasti ja hyvällä työn jäljellä, ota yhteyttä meihin!

Hyödynnä kotitalousvähennys!
LVI-remontti on kotitalousvähennykseen sopiva palvelu, jonka verotuki on jopa 4.500 € / talous.
Lue lisää.